Cornuri sarate

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2015 | 3674 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 200 gr unt
  • 2 si 1/2 cani lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri apa

Pentru umplutura:

  • 100 g sunca sau bacon
  • 1 cutie porumb
  • 100 g cascaval cubulete
  • Sare
  • Ulei
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri sarate:

Punem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Punem aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop de bucatarie. Pana dospeste aluatul pregatim umplutura.

Taiem sunca sau baconul cubulete si o rumenim in putin ulei. Apoi amestecam sunca rumenita cu porumbul scurs si cascavalul cubulete. Dupa ce a dospit aluatul, il intindem intr-un dreptunghi si apoi taiem triunghiuri. In partea mai lata a fiecarui triunghi punem o lingura de umplutura si rulam, cat mai strans spre varf.

Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam cornurile sa mai dospeasca in tava 20 minute. Apoi dam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C, pana se rumenesc deasupra. Tare bune sunt. Si raman pufoase si moi si a doua, chiar a treia zi, nu se intaresc. Merg foarte bine si luate la pachet. Le puteti umple cu ce doriti si va place. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida