Cornuri pufoase cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 3 Mai 2011 | 7168 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar (sau mai mult, daca va place f dulce)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • esenta de rom
  • lapte (atat cat se "cere" pentru a obtine cnsistenta dorita)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu nuca si cacao:

Acesta este aluatul la care am ajuns dupa indelungi teste si cautari, aluat ce l-am folosit si la cozonacul cu nuca si cacao pentru Paste.

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apara basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 2. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie (aproximativ) rotunda, de cca 0.5 cm grosime. Taiem foaia in 8 triunghiuri.

Pe baza mare a triunghiului punem cate o lingurita zdravana de umplutura, apoi rulam, formand cornurile ce le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la loc caldut vreo 15-20 de minute, le ungem cu galbenus si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Moi, pufoase si aromate...nici nu-ti dai seama cand le-ai terminat de mancat. :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

La Ancuta 1

03.05.2011, 22:36

Fiecare vine cu ceva? Eu nu mai am ce sa aduc, asa ca vin la totul gata

MIUTA 1

03.05.2011, 23:17

Vai ce bine arata,pun reteta la favorite,super

Sidy 1

04.05.2011, 07:34

Pai se putea sa nu faca Miha ceva MINUNAT !!! Felicitari draga mea ca stiu ca sunt delicioase...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun