Cornuri pufoase

de Bunica in Dulciuri, 3 Noi 2014 | 5520 vizualizari

 

Cand bunica este in concediu isi rafata nepotii;)Le-am facut cornuri pufoase cu margarina Rama mit Butter , umplute cu ciocolata si gem de gutui.Am fost foarte multumita de aluatul cu aceata margarina.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina Rama mit Butter
  • 200 g. zahar
  • 400 ml. lapte
  • 10 g. drojdie uscata
  • 800-850 g. faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • ciocolata
  • gem
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Pune laptele la incalzit.

Intr-un vas pentru framantat ,pune faina 800 g.,zaharul,drojdia ,margarina si zaharul vanilat.

Toarna peste ingredientele uscate laptele cald si incepe framantarea.

Framanta pana obtii un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini.

Acopera avasul cu un prosop si lasa aluatul la crescut 30 minute.

Baute oul intr-un castron.

Rupe cate o bucata de aluat ,intinde pe masa de lucru o foaie de jumatate ce centimetru grosime si imparte foaia in triunghiuri .

Pe triunghiurile din aluat pune ciocolata sau gem,ruleaza aluatul si pune cornul in tava tapetata cu hartie de copt.

Ia o pensula de bucatarie si unge cornurile cu ou.

Da tava la cuptorul incins la 180 grade pana cand cornurile se rumenesc .

TIPS-URI

1

Cornurile se pot face si cu apa ,neunse cu ou si le putem folosi ca desert in zilele de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]