Cornuri dospite cu branza sarata

de diana_k in Prajituri, 4 Iul 2010 | 8936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 250g untura de porc sau margarina
  • 200ml smantana sau lapte
  • 2 oua
  • 25g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa sare

pt umplut

  • branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri dospite cu branza sarata:

intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga amestecand usor dupa fiecare,  untura sau margarina moale, ouale, smantana sau laptele, sarea si la urma faina.

se framanta aluatul 5-7 minute si se lasa la crescut 1 ora si jumatate.

se modeleaza cornulete pe care le umplem cu branza rasa.

eu impart aluatul in bilute egale pe care le intind subtire le presar pe toata suprafata cu branza rasa si apoi le rulez.

folosesc telemea de oaie sarata si uscata bine din aceea de butoi care poate fi rasa, asa se simte gustul mai pronuntat dupa copt.

lasam 10 minute sa creasca cornuletele , le ungem cu ou batut si presaram branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dospite cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si aroma de cafea