Cornuri de brutar umplute

de bucatarimcudiana in Pizza, 24 Mar 2011 | 14321 vizualizari

 

Marturisesc ca imi plac extrem de mult produsele de panificatie - patiserie si de cand am masina de paine imi este usor sa le realizez pentru ca draguta de ea ma ajuta de framanta aluatul si il creste in bune conditii.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 500 de grame de faina
  • 4 linguri de supa pline cu ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
  • Pt.umplutura:
  • 150 gr muschi afumat
  • 100 gr branza
  • 50 gr cascaval
  • mai trebuie:
  • sare grunjoasa pentru presarat
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de brutar umplute:

Eu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut.

Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi ingredientele solide, aveti mare grija ca drojdia sa nu aiba contact direct cu sarea pentru ca aluatul nu va mai creste frumos.

Odata aluatul crescut se scoate pe blatul de lucru .

Se imparte in bucati cat mai egale, mie mi-au rezultat 9.

Se intinde fiecare bucata se ruleaza si se impacheteaza ca un fel de melc.

Dupa care se intinde din nou fiecare melc se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati -mai bine zis ca un triunghi-.

Se pune umplutura in partea de jos. Se aduna marginile putin ca in poza de mai jos,si se ruleaza sub forma de corn.

Astfel cornurile realizate se aseasza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara cu sare si se mai lasa la crescut aprox.20 min.

Se introduc la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 min.








TIPS-URI

1

se pot face in varianta dulce, dupa ce se ung cornurile cu ou se presara cu zahar tos

2

se pot folosi si alte umpluturi:ciuperci,branza, ciocolata,rahat,gem etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza