Cornuri cu umplutura de pizza

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 6 Iul 2019 | 5024 vizualizari

 

Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Savori urbane. Cu siguranta, aceste cornuri cu umplutura de pizza vor fi pe placul oricarui mofturos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml apa
  • 330 g sana
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 200 g muschi file
  • 100 g cascaval
  • 280 g ciuperci din conserva
  • 2 masline
  • 50 g ketchup dulce
  • putin piper proaspat macinat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • In plus:
  • 2 galbenusuri
  • 2-4 linguri de lapte sau apa
  • seminte de susan
  • seminte de mac
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu umplutura de pizza:

Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida.

Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din faina cernuta si sarea si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei) pana cand se formeaza o bila. Aceasta se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu o folie, apoi cu un prosop.

Intre timp, se pregateste umplutura.

Muschiul file se taie cubulete.

Cascavalul se da pe razatoarea cea mare.

Ciupercile se clatesc cu apa, se scurg si se taie marunt.

Maslinele se taie in felii mici.

Intr-un castron se pun muschiul file, cascavalul, ciupercile, maslinele, ketchupul, putin piper proaspat macinat,  putin busuioc uscat si putin oregano uscat si se amesteca totul.

Dupa ce coca a crescut, se imparte in doua si se intinde o parte pe masa de lucru infainata. Se taie in 8 triunghiuri, iar fiecare triunghi se umple cu amestecul pregatit si se impatureste sub forma de corn.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pun cornurile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca putin, la loc cald, acoperite cu o folie. Dupa aceea, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se preasara seminte de susan peste ele.

Se introduce tava la cuptor pana cand cornurile sunt bine coapte.

Intre timp, se pregatesc si celelalte cornuri in acelasi mod, numai ca in loc de seminte de susan se presara seminte de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu umplutura de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Hamburgheri" din cartofi si cascaval