Cornuri cu fondant de mere

de Michelle in Prajituri, 10 Dec 2009 | 9698 vizualizari

 

reteta preluata de la Laura Adamache..

 

INGREDIENTE

  • Pentru cornuri:
  • -500 g faina
  • -20 g drojdie
  • -70 g zahar
  • -260g lapte
  • -50 g unt
  • -sare
  • -1 ou
  • Pentru fondant:
  • -200 gr mere curatate si taiate cubulete
  • -2 oua
  • -20 gr zahar
  • -60 ml smantana
  • -1 plic zahar vanilat
  • -15 gr amidon de cartofi sau porumb (se poate inlocui cu 3 ling de gris)
  • -60 gr unt
  • -100 ml apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu fondant de mere:

Drojdia impreuna cu putin lapte caldut, zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe maini. Se lasa la 'odihna' o ora.

Preparam fondantul:curatam merele, la taiem patratele si impreuna cu zaharul le punem foc pentru a le carameliza, apoi turnam si apa si le lasam pe foc pana ce merele absorb toata apa,apoi le mixam pana se fac piureu. Lasam la racit.

Separat topim untul si dupa ce s-a racit adaugam restul ingredientelor si amestecam bine pana devine pasta, adaugam si piureul de mere si le punem la foc cam 10 min amestecand in continuu...lasam crema sa se raceasca.

Aluatul il impartim in 14 sau in mai mult depinde de marimea care doresti sa iasa cornul (eu am impartit aluatul in 16) si presari faina pe masa,  intinzi aluatul in forma dreptunghiulara, apoi jumatate din 'dreptunghi' il lasi intreg si jumatate il tai in fasi (pozele o sa clarifice). Pui crema in jumatatea intreaga si apoi impachetezi. Cornurile se aseaza in tava unsa sau tapetata cu hartie, le ungem cu un amestec in ou+lapte+coaja de lamaie+portocala si presarm putin zaha, le mai lasam 20 min si apoi le bagam la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu fondant de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere cafea si stafide