Cornuri cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 23 Mar 2012 | 9282 vizualizari

 

Cine ma cunoaste stie deja ca-mi plac lucrurile bine facute, dar facute repede. :))) Imi doream de multa vreme sa fac aluat de foietaj, din care sa fac niste cornuri simple sau cu ciocolata, dar procesul de fabricatie mi-a taiat tot elanul. Asa se face ca atunci cand am gasit reteta de aluat de foietaj rapid intr-o carte veche de bucate m-am grabit sa o testez.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • 200 g unt
  • 200 ml apa
  • 100 g ciocolata pentru umplutura
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, ulieul, otetul si sarea. Framantam apoi adaugand apa calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda. Se unge apoi cu untul moale, la temperatura camerei. Taiem foaia in 8 segmente de cerc, egale intre ele, lasand mijlocul netaiat. In continuare, fiecare segment de cerc se intoarce peste cercul din mijlocul foii, lipindu-le. Ordinea de intoarcere si asezare se face succesiv, numai din pozitiile opuse fata in fata. Astfel vom suprapune: 1 cu 2; 3 cu 4; 5 cu 6; 7 cu 8.

Coca se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru 2 ore.

Se intinde apoi cu sucitorul o foaie de cca 0.5 cm grosime, pe care o impaturim in 3, pe lungime, apoi inca o data in 3. Se intinde din nou cu sucitorul, in foaie subtire si dreptunghiulara. Taiem foaia in 2 pe lungime, apoi fiecare parte o taiem in triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem cate un patratel de ciocolata, apoi rulam de la baza catre varf.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou desfacut cu putin lapte.

Dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

PS: Si pentru a evita orice fel de confuzii sau neplaceri, tin sa precizez ca aceste cornulete sunt mai degraba crocante, nu tari, dar suficient de crocante incat sa faca "crantz" :))))  Pentru un rezultat moale si pufos, vezi reteta de croissant. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose din albusuri cu nuca de cocos