Cornuri cu branza si marar

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2013 | 5465 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cub drojdie proaspata

Pentru umplutura:

  • 9 cartofi potriviti
  • 1 legatura potrivita marar verde
  • 300 g branza sarata
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza si marar:

Drojdia o frecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele caldut si  faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite. Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam apa si faina, dar aluatul il lasam mai moale, adaugam uleiul, acoperim bolul unde se afla aluatul si il lasam aproximativ 1 ora pana isi dubleaza din nou volumul.

Intre timp pregatim umplutura. Cartofii ii lasam cu coaja, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare timp de 30 de minute. Lasam cartofii sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mari, la fel si branza. Peste cartofi si branza adaugam mararul tocat marunt, piper dupa gust, oul si amestecam. Daca umplutura este prea tare adaugam smantana, eu am adaugam 2 linguri de smantana si sare daca mai este nevoie.

Cand aluatul a crescut mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste  de maini.

Pe masa de lucru presaram faina, punem aluatul si il intindem pana are 1 cm grosime, se taie triunghiuri, iar la baza punem cate o lingurita din umplutura si il rulam de la baza spre varf.

Cornurile se coc pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pensula cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura lapte.

Se introduc la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute pana acestea se rumenesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece