Cornulete de vanilie

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 12716 vizualizari

 

Vorbeam nu demult despre febra coacerii de Plätzchen, care trebuie sa recunosc, m-a cuprins si pe mine. Am facut cateva feluri si le va voi prezenta .
In principiu se folosesc 3 tipuri de aluat, aluatul fraged, bezeaua si aluatul de turta dulce. Toate trei se preteaza a fi pastrate mai indelungat, ba chiar se fac mai bune cu timpul.Acestea se combina apoi cu dulceata , ciocolata, nuci, alune fructe confiate, cocos etc, dupa fantezia fiecaruia. Exista insa citeva retete "clasice" si unele din cele pe care le-am ales eu, se incadreaza in aceasta categorie.

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 200 g unt
  • 70 g zahar pudra
  • 120 g alune sau nuci macinate.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de vanilie:

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor.

Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute.

Inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra cu vanilie

TIPS-URI

1

folositi neaparat unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]