Cornulete de post cu dulceata de visine

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 14170 vizualizari

 

Cornulete super pufoase, de post..... Va astept la cafea, buna dimineata! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde (cca 800 gr)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 150 gr zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu dulceata de visine:

Lichefiem drojdia prin amestecarea acesteia cu 1 plic de zahar vanilat si putina sare.

Adaugam 1 cana de apa minerala si una de ulei (la temperatura camerei),esenta de vanilie si la final faina.

Eu am folosit la lichide o cana de 250 ml iar faina necesara a fost cca 800 gr.

Obtinem un aluat gras foarte usor de modelat.

Il lasam la dospit cca 1 ora. Uleiul va incepe sa se separe de aluat.

Amestecam aluatul sa incorporam din nou uleiul, mai lasam la dospit inca o ora.

Incingem cuptorul la temperatura moderata.

Pe masa de lucru infainata intindem cate o bucata de aluat (de marimea unei portocale), o taiem in 8 triungiuri cu pintenul sau cu cutitul.

Asezam la baza fiecarui triunghi putina dulceata de visine, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt pana se rumenesc frumos.

Scoatem cornuletele din cuptor, le transferam din tava pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (18)

rena 1

23.03.2014, 16:41

Lia_ 1

24.03.2014, 06:58

mie in fata cornuletelor mi se inmoaie inima ... draga mea copilarie cu toti si cu toate care nu mai sunt

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:46

As manca vreo cateva...zeci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornulete cu alune