M-am inspirat nitel din reteta lui Rocsi,dar am mai pus de la mine,una alta....ca aveam una alta.....au iesit fragede,delicioase.....sa ma opreasca cineva ca le mananc pe toate.....
Untura cu smantana le omogenizam bine,adaugam sarea,ouale,zaharul vanilat,lamaia si praful de copt,amestecam bine si apoi adaugam faina.Framantam un aluat care se poate intinde fara sa se lipeasca.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 min.Am format cateva bile de aluat pe care le-am intins in forma de cerc si am taiat triunghiuri pe care am pus bucatele de rahat,le-am rulat si asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Mi-au iesit 3 tavi cu cca 30 cornulete in fiecare tava,le-am facut micute,cat se le bagi odata in gura. Am dat tava la cuptorul preincalzit,cca 25-30 min la foc mic.
Cand se rumenesc se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar farin....
1
cand bagam tava la cuptor sub tava punem o craticiara cu apa,sa nu se arda cornuletele pe fund..