Dupa ce am citit si auzit o multitudine de retete pt cornulete cu nuca, am combinat eu cateva si am obtinut aceasta ....inventie-productie...nu stiu cum sa-i spun...e pt prima data cand fac cornulete cu nuca si totusi sa stiti ca au iesit bune...si nu ma laud...pe cuvant!!!
drojdia se inmoaie in lapte caldut si putin zahar. se lasa sa creasca putin. faina se amesteca cu untul moale, galbenusurile de ou si laptele ramas, apoi se adauga drojdia si coaja de lamaie si portocala , plus un praf de sare si restul de zahar. se framanta bine si se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca.
in acest timp se pune la foc laptele si se fierbe cu nuca , zaharul vanilat si daca vreti mai dulce se mai adauga o lg de zahat( eu am pus). se alsa la racit si cand e rece se amesteca cu albusurile batute spuma.
se ia aluatul si se formeaza bilute mici care se ruleaza apoi cu sucitorul in forma ovala, se pune nuca la mijloc si se ruleaza , incovoindu-se marginile, sa iasa forma de cornulet. se pun in tava neunsa si se coc la 200 gr in cuptorul incins in prealabil. pana se rumenesc frumos.
se lasa sa se raceasca pe jumatate si apoi se dau prin zahar pudra( sa nu le dati fierbinti ca se topeste zaharul si se lipeste in exces )