Cornulete cu portocala si lamaie

de Lily_Musat in Prajituri, 23 Mar 2011 | 10089 vizualizari

 

Ce faceti cand va suna prietenii si va anunta ca vin la voi cam in 20 de minute? Intrati in panica ... Oare cu ce sa ii servesc? Ce as putea sa fac repede si sa fie si bun? Am eu solutia: niste cornulete, care merg de minune cu o cana de cafea, capucino sau ce vreti voi.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame unt moale,
  • 60 grame zahar,
  • 95 grame faina,
  • 1 ou,
  • 1 esenta lamaie,
  • coaja rasa de la o portocala si de la o la lamaie.
Portii: 42
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu portocala si lamaie:

Untul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la sfarsit esenta de lamaie.

Eu am pus cu ajutorul unei spatule compozitia in forma teflonata pentru cornulete, pe care nu trebuie sa o ungi cu nimic, pentru ca nu e nevoie. Tava este extraordinara, usureaza munca si scurteaza timpul de producere pentru acest tip fursecuri.

Rezultatul final sper ca va convinge. Nu e nevoie decat de un singur bobarnac pe spatele tavii si cornulete vor aluneca de la sine. Le pudrati cu zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu portocala si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita