Cornulete cu gem si nuca

de katty in Dulciuri, 27 Dec 2016 | 5526 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 200 gr osanza
  • 460 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri apa rece
  • gem de prune si nuci macinate ptr umplutura
  • zahar pudra ptr tavalit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem si nuca:

Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2 de ora. Impartim aluatul  in 8-10 parti egale. Intindem fiecare parte in forma de cerc pe care il taiem in 8 triunghiuri.Amestecam gemul de prune cu nuca macinata. Punem cate o lingurita de\in amestec la baza triunghiului.Rulam triunghiul spre varf, formand cornulete. Asezam cornuletele in tava. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se albesesc ( 15 minute) Scoatem cornuletele si le tavalim prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. Pastram cornuletele in cutii cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu lamaie