Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit )
Batem ouale + vf.sare + ulei.
Dizolvam zaharul in laptele caldut.
Framantam faina + ouale batute + zaharul dizolvat + esenta rom+ praful de copt ( + maiaua in cazul in care folosim drojdie proaspata).
Impartim coca in 2 si in una din parti incorporam cacao.
Lasam la dospit, la cald cca 30 minute.
Impartim fiecare jumatate in 6-8 bucati. Sa fie egal nr. de bucati albe cu cele cu cacao.
Intindem o foaie alba rotunda, peste care suprapunem o foaie cu cacao. Le mai intindem putin cu sucitorul ca sa se lipeasca bine.
Taiem in 4-6-8 raze, depinde cat de mari vrem cornuletele.
Intoarcem cu partea alba in sus si punem rahat/nuca/finetti. Atentie la finetti, puneti 1 lgta dar nu cu vf. altfel curge.
Rulam, punem in tava si coacem (in cuptorul preincalzit) cca 20 minute pana se rumenesc putin.
Facem siropul din apa+ zahar pe foc.
Cand sunt fierbinti le bagam in siropul de zahar si optional le tavalim prin nuca macinata.