Cornulete bicolore

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 15075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente : aluat : 300 ml. lapte  100 gr. zahar  200 ml. ulei  3 oua mari  2 pliculete drojdie uscata - echivalentul a 50 gr.drojdie proaspata = 2 cubulete  2 linguri cacao  1 pliculet praf copt  1 lingurita esenta rom  900 gr. faina  vf.cutit sare  sirop :250 gr. zahar  200 ml. apa  umplutura :rahat  crema finetti  nuci macinate 
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:

Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit )
Batem ouale + vf.sare + ulei.
Dizolvam zaharul in laptele caldut.
Framantam faina + ouale batute + zaharul dizolvat + esenta rom+ praful de copt ( + maiaua in cazul in care folosim drojdie proaspata).
Impartim coca in 2 si in una din parti incorporam cacao.
Lasam la dospit, la cald cca 30 minute.
Impartim fiecare jumatate in 6-8 bucati. Sa fie egal nr. de bucati albe cu cele cu cacao.
Intindem o foaie alba rotunda, peste care suprapunem o foaie cu cacao. Le mai intindem putin cu sucitorul ca sa se lipeasca bine.
Taiem in 4-6-8 raze, depinde cat de mari vrem cornuletele.
Intoarcem cu partea alba in sus si punem rahat/nuca/finetti. Atentie la finetti, puneti 1 lgta dar nu cu vf. altfel curge.
Rulam, punem in tava si coacem (in cuptorul preincalzit) cca 20 minute pana se rumenesc putin.
Facem siropul din apa+ zahar pe foc.
Cand sunt fierbinti le bagam in siropul de zahar si optional le tavalim prin nuca macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Raluka 1

07.06.2010, 23:51

Imi permit sa iti sar eu in ajutor Triunghiurile care se formeaza se ruleaza cornulete incepand sa rulezi baza triunghiului si terminand cu varful acestuia. Sper ca ai inteles ceva

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere