Cornulețe cu osânză

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 14 Mar 2013 | 4201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g osânză,
  • 150 ml lapte,
  • 25 g drojdie,
  • 100 g zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • 1 lingură esență vanilie, 500-600 g făină, marmeladă de fructe, zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu osânză:

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)  Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul. Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză. Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie. Amestecăm bine.

Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare. Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră. Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm. În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit). Se rulează și se dă forma de cornuleț. Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă. Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.

Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu osânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni cu bezea caramelizata