Cornete cu crema si krantz

de Ela68 in Prajituri, 25 Dec 2013 | 8679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
    • 3 oua
    • zahar cat cantaresc ouale
    • faina cat cantaresc doua oua
    • un praf de sare
    Crema :
    • 2 oua
    • 150 gr zahar
    • 150 gr unt
    • 1 lingura de cacao
    • 200 gr nuci+3 linguri de zahar pentru caramelizat ( krantz )
    Glazura :
    • 50 gr ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete cu crema si krantz:

Pentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu se fac mai mult de patru sau cinci bucati odata fiindca in momentul in care incep sa se raceasca nu se mai pot rula. Se tin la foc mediu trei, patru minute, pana se rumeneasc pe margini. Desprindem cu ajutorul unui cutit si fierbinti, cu mana, se unesc capetele dandu-le forma de cornet. 

La mine problema a fost ca atunci cand am turnat in tava au avut o forma neregulata. Presupun ca daca puneam direct in tava unsa, fara sa mai folosesc hartie,  ar fi fost rotunde. La fiecare tura trebuie avut grija ca tava sa fie bine unsa.

Pentru crema, se amesteca zaharul cu ouale si cacaoa la Bain Marie iar cand se glaseaza lingurita, deci crema este destul de groasa, se adauga untul, amestecand pana la omogenizare. 

Topim cele 3 linguri de zahar si adaugam nucile. Le scoatem pe o foaie de copt si le lasam la racit.Se maruntesc apoi in robot. Incorporam nucile in crema lasand o parte pentru ornat(nu mai mult de doua linguri)

Ca sa aibe o margine frumoasa, am trecut partea de sus a cornetului prin ciocolata topita .

Se umplu cornetele si se presara deasupra krantz.

Mi-au iesit aproximativ 40 bucati, au fost destul de micute.

TIPS-URI

1

Se lucreaza rapid aluatul de cornet, fierbinte scos din cuptor

2

tava trebuie bine unsa de fiecare data

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema si krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.12.2013, 16:27

Mmm delicioase!

diaconta 1

26.12.2013, 22:51

ce-mi plac

Ela68 1

26.12.2013, 23:50

Multumesc dragilor ! Sper sa le fac mai frumoase data viitoare, fiind prima data cand le prestez, m-a cam chinuit talentul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu gem si pudra de roscove