Tot din toamna cea bogată în legume şi arome, aceste vinete la cuptor`
Pulpele se dezosează şi se curăţă de pieliţe şi tendoane, apoi se taie cuburi şi se amestecă cu oregano, sare, piper, boia şi un strop de ulei, după care se lasă la odihnit câteva minute. Între timp se taie vinetele în două pe lungime şi se scobeşte o parte de miez cu o linguriţă. Apoi se curăţă ceapa şi se toacă nu prea mărunt, după care se căleşte în puţin ulei. Se adaugă carnea cu condimente, iar după câteva minute o parte din miezul scobit al vinetelor şi se lasă să se înăbuşe împreună. Spre sfârşit se adaugă usturoiul zdrobit. Într-un alt vas se amestecă cuburile de roşii cu restul de miez de la vinete şi cu oregano. Compoziţia cu carne se împarte în cele 4 jumătăţi de vânătă, iar deasupra se aşează compoziţia de roşii cu miez de vânătă, apoi se dă la cuptor cam 30 de minute, în funcţie de cuptor.
1
înainte de a fi gata, puteţi presăra pe vinete puţin caşcaval dat pe răzătoare