Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit

de Corinuta in Pui, 20 Iun 2015 | 4172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 4 linguri sos rosii
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 6 linguri ulei
  • 400 g orez
  • 1/2 lingurita curry
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit:

Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si o cana de apa fierbinte si lasam totul sa fiarba 15-20 de minute. Inainte sa le luam de pe oc cu vreo 5 minute adaugam sosul de rosii, pasta de ardei si patrunjelul tocat, apoi condimentam cu sare si piper. 

In alta cratita punem la incalzit celelalte 3 linguri de ulei, adaugam orezul si il prajim pana incepe sa se rumeneasca putin, amestecand din cand in cand. Adaugam curry si amestecam bine, apoi cca un litru de apa fierbine. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa. 

Cand sunt gata se servec impreuna cu muraturi sau salata daca va place! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui cu ciuperci