Imi place conopida sub orice forma. De data asta am pregatit conopida pane mai dietetica, la cuptor, fara prea mult ulei. Daca va place mai crocanta puteti sa o treceti prin pesmet dupa ce a fost trecuta prin ou.
Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute, astfel incat conopida sa fie doar putin moale. Scurgem conopida si o lasam sa se racoreasca. Intr-un castron batem ouale cu sare, piper, rozmarin si 1 lingura faina. Restul de faina o punem intr-un alt castronel. Trecem fiecare buchetel de conopida prin faina, apoi prin amestecul de faina si le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Daca vrem sa fie crocanta la sfarsit o trecem prin pesmet. Stropim cu ulei si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumeneste usor. Servim conopida cu sos de usturoi cu iaurt.