Conopida la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2010 | 18576 vizualizari

 

"Conopida este o varza cu studii superioare" Mark Twain

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopida
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g telemea de oaie rasa
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Se curata conopida si se spala bine cu apa calda si putin otet. Se desface buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare (conopida se adauga numai cand apa fierbe).

Se prepara un sos din untul incalzit in care se adauga faina si apoi laptele si se amesteca continuu pana se leaga, apoi se da deoparte. Dupa ce s-a racit se adauga ouale batute si branza.  

Se scurge de apa conopida si se lasa sa se raceasca. Se unge cu unt o tavita, se aseaza conopida, se condimenteaza cu sare si piper, se toarna peste ea sosul si se presara deasupra cascaval.

Se da la cuptor 30-40 de minute pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

Daca aveti forme mai mici se poate imparti conopida in patru portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane cu piure de cartofi