Compot de visine

de gaby_gabytza in Sirop / Compot, 6 Iul 2011 | 4477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine
  • cca 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Spalam visinele si le curatam de codite in cazul in care au. Spalam vreo 14 borcane si le punem la scurs. Dupa ce s-au uscat bine punem in ele visine, dar lasam gura la borcan goala, ca sa poata sa fiarba visinele. Dupa asta la un borcan de 800 g punem cate 4 linguri de zahar, iar la unul de 400 g punem cate 2 linguri de zahar si umplem borcanele cu apa, dar sa nu uitam sa lasam gura borcanului goala. Dupa asta infiletam bine capacele sa nu aiba aer.Punem intr-o oala mai mare borcanele si peste ele punem apa rece si punem oala la fiert la foc mai mare.Le lasam in oala pana vedem ca s-au crapat visinele sau pana vedem k sa colorat borcanele, asta ar trebui sa dureze cam 15 minute maxim. Cand vedem ca s-au crapat visinele le scoatem afara si le punem la intuneric si le invelim cu o patura timp de 3 zile. Dupa asta le putem pune la iernat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine FARA FIERBERE