Cautam pe net retete de paste facute in casa si am dat peste reteta de calarezi.
In felul asta mi-m adus aminte de bunica si de copilaria mea la tara.
Colarezi asa buni ca bunica nu cred ca poate sa faca cineva.
Am facut cum mi-am adus eu aminte dar nu sunt asa buni ca ai ei.
intr-un castron am pus faina, am facut un gol in mijloc unde am pus oul si am inceput sa framant bine pana s-a inglobat toata faina
iese un amestec nisipos
am pus la fiert 1,5 l lapte si cand da in clocot adaug colarezii in ploaie
amestec continuu sa nu se prinda de fundul oalei si fierb cam 20 min.
dupa ce s-au fiert adaug zaharul, zaharul vanilat si untul
compozitia este destul de fluida, dar este ideala pentru copii, iar daca se mai raceste se mai intareste putin
1
daca vreti colarezi mai mari , in faina se mai completeaza un strop de lapte sau apa