Cod cu cartofi si smantana la cuptor

de cristeena20 in Peste, 31 Mar 2019 | 3146 vizualizari

 

E o reteta traditionala portugheza cu renumitul cod sarat-bacalhau. 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr peste cod (sarat )
  • 3 cepe medii
  • ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • foaie de dafin
  • sare, piper alb,
  • 1 pahar de vin alb
  • 6-8 cartofi mari
  • sos bechamel (300 -400 ml)
  • 200 gr smantana dulce de gatit
  • cascaval razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu cartofi si smantana la cuptor:

  • Alegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand oasele. 
  • Curatam ceapa si o taiem solzisori taiati fin; intr-o tigaie/cratita punem ulei de masline si adaugam ceapa, dafinul  si usturoiul la calit. Avem grija s anu ardem ceapa-dam la foc mic, amestecand si punand capacul, sa se inmaie bine ceapa. E important ca ceapa sa fie calita bine si inmuiata-fara a o arde. Cand e moale punem pestele maruntit si turnam vinul alb. La foc mai mare lasma sa scada bine vinul.Punem sare la nevoie si piper alb.
  • Intre timp pregatim si cartofii; se curata si se tau cubilete mici. In  mod normal se prajesc in ulei dar eu evit prajelile si i-am amestecat putin cu uleei, sar,e piper si praf de usturoi intr-un castron apoi in tava patrata a cuptorului am pus hartie de copt si am imprastiat cubuletele de cartosi-am dat la foc maxim sa se prajeasca-au iesit crocanti si ff buni-fara a fi nevoie sa ii prajesc.
  • Pregatim si sosul bechamel. Se poate cumpara gata facut, dar eu prefer sa il fac. Normal il fac dupa ochi -din cate stiu eu se pune 50 gr unt-50 gr faina-300-400 ml lapte. Punem faina cu untul la topit -adaugam laptele si amestecam cu un tel. Punem sare si piper dupa gust-eu razuiesc si nucsoara. Nu trebuie sa fie rpea gros-dar nici prea subtire. 
  • In vasul care va merge la cuptor punem pestele, cartofii, smantana si becahemlul si razuit putin cascava-Amestecam totul si deasupra mai razuim cascaval. Eu am folosit parmezan ca asa am avut
  • Dam la cuptorul preincalzit-lasam doar pana se rumeneste frumos deasupra-cca 20 minute. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu cartofi si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste afumat la cuptor