Cod Alaska la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 11 Dec 2012 | 7784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri Cod Alaska,
  • 1 linguriță măgiran uscat,
  • 1 linguriță cimbru uscat,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • 1 linguriță coajă de lămâie,
  • 1-2 linguri ulei de măsline,
  • 1-2 lingurițe zeamă de lămâie,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • 500 g cartofi,
  • 1 fir ceapă verde.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod Alaska la cuptor:

Amestecăm ierburile uscate cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat.

Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru aprox. 15 minute. Când sunt gata (se încearcă cu o furculiță), se scot din apă și se păstrează la cald. Într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei, punem fileurile de cod și le stropim cu zeamă de lămâie. Presărăm ierburile pe ambele părți. Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor (preîncălzit la 200 grade C) pentru 15 minute. Scoatem folia, presărăm coaja de lămâie și mai dăm la cuptor pentru 10 minute. 

Servim fierbinte cu cartofi natur și ornăm cu ceapă verde tocată mărunt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod Alaska la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Rocsi 1

11.12.2012, 21:12

Zamfira 1

11.12.2012, 21:45

Sim0na 1

11.12.2012, 22:15

Eu am o problema cu cod-ul.. mi se pare cam fad.. Voi incerca reteta ta, ptr ca mi se pare ca-l face tare bun.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cod cu ceapa la cuptor