Cocos in vin (Coq au vin)

de vio_dreams in Pui, 16 Mar 2013 | 5629 vizualizari

 

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un cocos
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 l vin rosu
  • 50 ml coniac
  • 1 crnguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva foi dafin
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr arpagic
  • 200 gr bacon
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocos in vin (Coq au vin):

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .

Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.

Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.

A doua zi scoatem caserola din frigider adaugam cimbrul, rozmarinul si dafinul, asezonam cu sare si piper, punem capacul  si dam la cuptor la foc mic cam o ora  pana incepe sa scada zeama si carnea devine frageda.

Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se zvinte. 

Intre timp curatam arpagicul si il tragem la tigaie in o lingura de unt pana devine translucid .

Adaugam baconul taiat fasiute si ciupercile bine scurse si lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Dam deoparte .

Incingem o lingura de unt si rumenim usor carnea. Adaugam coniacul si flambam .

Dupa ce s-a evaporat  alcoolul adaugam peste carne ciupercile cu baconul si arpagicul si zeama din care am scos carnea. Daca nu este suficienta mai adaugati putin vin. 

Lasam pe foc inca 5-10 minute sa se inprieteneasca ingredientele si sa se intrepatrunda aromele apoi ingrosam sosul cu amidon .

Optional puteti garnisi cu patrunjel verde tocat marunt. 

Se serveste cu mare pofta !

TIPS-URI

1

daca aveti posibilitatea folositi cocos de tara, crescut in curte, gustul preparatului va fi net superior

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocos in vin (Coq au vin)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos