Cocktail cu morcovi si rozmarin

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 27 Sep 2012 | 4954 vizualizari

 

Avand la indemana cateva legume din gradina, m-am gandit sa le folosesc pentru un cocktail rapid, sanatos ce s-ar putea consuma inainte de masa sau in loc de supa. Ori, de ce nu, in loc de cina pentru amatorii de diete, sau specialitati vegan si raw vegan. Sunt si mai multumita de rezultat pentru ca am reusit sa compilez raw cu mirodenii, respectiv am adaugat retetei neprocesata termic si condimente: rozmarin, sare de mare, piper, busuioc si amestec de Indian Masala, astfel ca mi-am indeplinit dorinta arzatoare de a pregati un preparat care sa fie raw si sa contina si condimente.

As putea afirma ca este prima reteta oficiala raw vegan, mult asteptata deorece demult ma pregatesc sa lansez si rubrica cu preparate raw vegan, iar de data aceasta m-am incumetat sa si postez reteta. Iar de azi incolo... la cat mai multe retete vegan!
Dintre ingredientele folosite, am ales sa scriu azi cate randuri despre rozmarin.
Astazi la Stiati ca..., vedeta este Rozmarinul: era considerat o planta sfanta de catre vechii egipteni, greci si romani. Era un simnol al fidelitatii si se considera ca imbunatateste memoria, de aceea, simboliza fidelitatea indragostitilor. Ajuta la pastrarea echilibrului nervos si a circulatiei sanguine, ajuta la surmenaj, de dureri abdominale si de cap, stimuleaza secretia biliara.
Rozmarinul este un condiment clasic al bucatariei mediteraneene, folosit pentru a asezona mielul, vanatul, carnea de porc si de pui. Merge bine cu fructe si legume precum rosiile, dovleceii, fasolea si cartofii.
Sursa: din cartea mea de Condimente de Anne Iburg.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 pahare:
  • - 4-5 morcovi mici;
  • - 1 fir de rozmarin pentru decor;
  • - 1/2 lingurita Indian Masala;
  • - sare de mare Himalaya;
  • - piper rasnitat;
  • - 1/2 lingurita busuioc uscat;
  • - 200 ml bulion x 2 pahare;
  • - 1/2 lingurita rozmarin uscat;
  • - 2 pastarnaci mici.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail cu morcovi si rozmarin:

Se pun in blender: bulionul, morcovii taiati marunt sau razuiti, pastarnacul razuit, rozmarinul si busuiocul uscat, sare, piper, amestecul de condimente Indian Masala. Porniti blenderul si insistati pana cand  s-au maruntit morcovii si pastarnacul. La final decorati cu un fir de rozmarin si morcovi. Daca adaugati mai putin bulion, cam jumatate din cantitate, puteti obtine o pasta aromata cu ingrediente sanatoase pentru un eventual sos la paste sau ca adaos la o supa de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocktail cu morcovi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

29.09.2012, 08:59

lilik 1

30.09.2012, 09:36

foarte bun si sanatos

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:33

suna interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Suc de mar, morcov si nectarina