Cobbler din piersici si mure

de Anastasia in Prajituri, 10 Feb 2010 | 4380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ca unitate de masura folositi o cana de 200 de gr.
  • 2 linguri amidon
  • 1 1/2 cani plus o lingura zahar
  • 5 cani mure
  • piersici un kg curatate de coaja si taiate cam de 1,25 cm
  • 3 cani de faina obisnuita
  • 1 lingura de praf de copt
  • 225 grame de unt
  • 1 cana plus 3 linguri de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cobbler din piersici si mure:

Puneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C

Ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu amidonul puteti sa le amestecati daca vreti, eu nu le-am amestecat decat putin,  puneti vasul in cuptor si-l lasati acolo sa fiarba compozitia de fructe cam 8 minute din momentul fierberii.

Intre timp amestecati toate ingredientele uscate intr-un vas, luati untul care trebuie sa fie taiat in cubulete mici (untul trebuie sa fie foarte rece e foarte important) puneti untul peste faina ce ati amestecat-o cu sarea si praful de copt, si-l amestecati cu varful degetelor foarte repede in faina pana se formeaza cocoloase (sa nu sa se amestece untul perfect cu faina, sa ramana bucati de unt de marimea mazarei) dupa aia puneti laptele si amestecati usor sa se umezeasca aluatul.

Cand i-l strangeti putin in maina sa se adune, dar amestecati incet doar cat sa se incorporeze in faina, sa nu-l framantati ca atunci se face tare, luati cu maina cam cat un sfert de cana si le puneti bilutele peste amestecul de fructe, presarati o ligura de zahar peste aluat si puneti la loc la cuptor pentru 25-35 minute la 220 grade Celsius.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Iarna puteti sa inlocuiti piersicii cu mure inghetate :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cobbler din piersici si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu piersici