Coaja confiata de lamaie si portocala

de simona72 in Sirop / Compot, 18 Ian 2015 | 7022 vizualizari

 

Reteta imprumutata de la Oana Igretiu de pe blogul Savori urbane...Pentru ca imi plac foarte mult aromele in prajituri am zis sa incerc reteta Oanei de a realiza in casa coaja de citrice confiate. Am urmat pasii pe care ii descrie Oana in reteta si a iesit foarte buna si aromata. Doar ca si complectare este ca a iesit prea putin sirop, dar nu a fost nici un impediment pentru ca am mai complectat cu apa si zahar pentru un plus de sirop la borcan....

 

INGREDIENTE

  • coaja de la 2 portocale
  • coaja de la 2 lamai
  • pentru lamai: 175 ml apa+ 90 gr zahar
  • pentru portocale: 130 ml apa+ 65 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja confiata de lamaie si portocala:

Pentru a realiza coaja confiata de lamaie am ales din magazin lamaile acelea mari, pe care eu nu le cumpar niciodata, pentru ca, au un continut scazut de suc, dar contin o coaja groasa. 

Am spalat lamaile in mai multe ape, le-am curatat de coaja, iar cu un cutit mic si ascutit taiem din partea alba care este prea groasa. Punem feliile de coaja de lamaie intr-un vas cu apa rece. Le lasam in vas pana a doua zi, dar schimbam apa de 3-4 ori. La fel procedam si cu cojile de portocala. 

A doua zi am aruncat ultima apa de pe ele, am pus cojile de lamaie si portocala in doua ibrice separate si le-am acoperit cu apa. le-am dat la foc si le-am lasat sa fiarba 20 minute. Am strecurat cojile de apa si le-am cantarit. Coji de lamaie am avut mai multe...asa ca am avut 175 gr coji de lamaie, am adaugat 175 ml apa si 90 gr zahar. Ideea este sa puneti apa atat cat cantaresc cojile, iar zahar jumatate. Am pus cu aproximatie, chiar daca am avut cantar electronic...La fel am procedat si cu cojile de portocala. Am pus craticioarele pe foc si le-am lasat sa fiarba la foc mic 30 minute, pana cojile devin translucide. La cojile de portocala a mai scazut putin apa asa ca am mai adaugat putina apa si zahar si am lasat sa dea in clocot. Le-am lasat sa se raceasca si le-am pus in borcane cu capac. Le pastrez in frigider si sunt minunate la orice prajitura...

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja confiata de lamaie si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni