Coada de vitel cu naut

de cristeena20 in Vita, 8 Dec 2012 | 5884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cozi de vitel
  • ceapa
  • usturoi
  • ardei rosu
  • ulei d emasline
  • pasta de tomate
  • sare, piper
  • dafin
  • 1 morcov
  • o bucata de bacon, o bucatica de carnat
  • 1 pahar vin alb
  • 1 borcan de naut
  • macaroane
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coada de vitel cu naut:

- Taiem coada in segmente; Eu am fiert separat carnea in oala cu presiune. Daca nu vreti sa o faceti separat, faceti direct tocanita in cratita.

- In cucta am tocat o ceapa, putin ardei, 1 morcov taiat cubulete- am calit cu ulei de masline si am adaugat putina boia, si pasta de rosii. Am adaugat apa si un cub de concentrat .Apa trebuie doar sa acopere carnea. Lasam sa fiarba sub presiune cca 30 minute (carnea trebuie sa fie moale si gelatinoasa)

- Intre timp preparam tocanita in cratita. Tocam marunt jumate de ceapa- o calim cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam usturoi pisat, ardeiul gras taiat cubulete marunte, apoi baconul si carnatul afumat, taiate cubulete si ele. Adaugam pasta de rosii. Intre timp am scos carnea din oala cu presiune si am adaugat-o la tocanita din oala. Strecuram zeama din cucta si o turnam peste carnea din cratita, adaugam vin si dam sa fiarba (cca 30 minute la foc mic). Adaugam apa daca e nevoie. Cand sosul a devenit mai gros adaugam borcanul de naut (cu zeama cu tot) si adaugam macaroane (pene)- adaugam apa sa fi lichid suficient. Dupa 15 minute e gata. Stingem aragazul si lasam acoperit cca 5 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coada de vitel cu naut" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel in sos cu vin