Clatitele sotului meu

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 9837 vizualizari

 

Din cand in cand sotul meu ne rasfata cu un desert peste care este stapan: CLATITE. Pentru ca el le face cu mare dragoste am hotarat sa le arunc in blogosfera, chiar daca toata lumea stie cum se fac.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 800 ml lapte, sau mai putin,in functie de cat de groase vrei sa iasa
  • 300 g faina
  • pentru umplutura: crema de ciocolata, gem, dulceata (dupa preferinta)
  • 4 linguri de ulei 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatitele sotului meu:

  1. Intr-un castron se pun faina, ouale si 200 ml lapte. Se amesteca cu un mixer, la inceput cu viteza mica.
  2. Se mai adauga din lapte si se amesteca. Continua asa pana ce ai ajuns la consistenta dorita. E posibil sa nu folosesti tot laptele, daca vrei ca clatitele sa fie mai groase.
  3. Incalzeste bine o tigaie de teflon la foc mare. 
  4. Da focul la mediu si pune cateva picaturi de ulei. Cu un polonic pune compozitia in tigaie in centru. Aplecand tigaia stanga- dreapta intinde compozitia in toata tigaia. 
  5. Lasa pana ce clatita se poate desprinde si intoarce-o cu o spatula mai lunga sau prin aruncare (asa cum face sotul meu :D)
  6. Cand e facuta si pe cealalta parte pune-o pe o farfurie.
  7. Repeta  etapele 4-6 pana ce termini compozitia.
  8. Umple-le cum vrei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatitele sotului meu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]