Clătitele împăratului

de Sidy in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 17909 vizualizari

 

Despre celebrele ""Clatite ale Imparatului"" (Kaiserschmarren) circula mai multe legende.
Una dintre ele spune ca, intr-o zi, un cofetar numit Leopold a venit la curtea imperiala cu o delicatesa obtinuta din ou batut si piure de prune. Imparateasa Sissi a luat o inghititura, a strambat din nas si a impins farfuria. Imparatului i s-a facut mila de cofetar si a mancat el portia de clatite.
Cea de-a doua varianta povesteste despre împăratul austriac Frantz Joseph s-ar fi rătăcit prin munţi, aflându-se la vânătoare,. Flămând şi obosit, a bătut la uşa unei cabane şi a cerut adăpost şi ceva de mancare. Fara sa stie ca avea sa-l hraneasca chiar pe imparat, gazda, i-a pregatit rapid o mancare simpla, din ceea ce avea prin casa: faina, oua, o ulcica de lapte, un bol cu smantana. Erau un fel de clatite,"rupte" cu lingura de lemn, in timp ce incerca sa le intoarca.
Si cum foamea este un bun bucatar, Imparatului i s-au parut foarte bune. Mai mult chiar, i-a ridicat pe toti cei prezenti in incapere la rangul de ""Nobili ai Clatitelor Imparatului"".

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 4 linguri stafide
  • esenta rom
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra
  • gem acrisor(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătitele împăratului:

Se pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom pentru 15 minute.
Albusurile cu sarea de bat bine spuma.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste .Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt..Mixam si adaugam coaja de lamaie.
Cu ajutorul unei linguri punem si albusurile spuma si le amestecam in compozitie cu miscari line de rasturnare de sus in jos pina se incorporeaza toata spuma.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.
Intr-o tigaie ceramica cu diametrul de 28 cm topim o parte din unt si cu polonicul , dupa ce am amestecat inca o data aluatul, turnam in tigaie prima placinta.
Deasupra presaram o parte din stafide si acoperim cu capac placinta, lasand-o sa se coaca la foc mic pentru 10 minute pina e rumenita frumos.
Cu ajutorul unei palete o portionam apoi o intoarcem pe cealalta parte sa se rumeneasca , de data aceasta fara capac.
Procedam la fel cu celelalte clatite.
Eu am obtinut 4 clatite rupte pe care dupa ce s-au rumenit , le-am pudrat cu zahar si le-am servit alaturi de gem de afine, asa calde.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

„Clatita Imparatului” este intotdeauna insotita de un sos special, in care austriecii inmoaie desertul inainte de a-l savura, numit…compot de prune. In cinstea neutralitatii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătitele împăratului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu Nutella