Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

de Sidy in Dulciuri, 25 Ian 2012 | 6555 vizualizari

 

Poate nu are sa va vina sa credeti , dar reteta am primit-o prin mail din Elvetia de la prietena mea Cristina.
Iar cand am ajuns la finalul retetei am dat de acest filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=OZ7iWZ2Auyc
Lasati sa ruleze vreo 3 minute si apoi veti vedea reteta.
Facand aceste clatite va veti incanta papilele gustative desi aveti un pic de munca.Dar nu veti regreta...Cu putine modificari , a iesit aceasta bunatate.
Multumesc pentru reteta Laura L si Cristina S.
LIA mi-a spus ca ieri a facut si ea, asa ca urmeaza si bunatatea ei...

 

INGREDIENTE

  • 16 clatite
  • 700 g branza de vaci
  • 10 oua
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingutita esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 ml smantana
  • 450 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom
  • 30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea:

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala.

Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate.

Celelalte  8 oua le spargem si separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le mixam bine cu un zahar vanilat Bourbon, 150 g zahar si smantana.

Umplem calatitele cu cate o lingura de branza si le impaturam ca pe sarmale.Asezam clatitele in vase yenna unse cu unt.Peste clatite punem cateva bucatele de unt.

Crema din galbenusuri o turnam peste clatite si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 10-15 minute pina cand crema de vanilie se intareste pe margini.

Scoatem clatitele din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta astfel: albusurile le batem bine cu un praf de sare; adaugam apoi restul de zahar si mixam din nou pina se intaresc bine albusurile.

Dam din nou la cuptor bezeaua pina cand aceasta se caramelizeaza.

Se servesc asa calde, cate doua bucati de persoana.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Clatitele Laurei L se numesc Clatite banatene sau Ana Lugojana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene