Clatite umplute in sos de marar verde

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2011 | 5959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15-20 clatite (fara zahar)
  • 200 g ciuperci taiate
  • 300 g bacon(kaizer)
  • 2 oua
  • 3 cepe verzi
  • 200 ml smantana
  • 200 g cas
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml iaurt
  • 50g parmezan
  • 1 legatura marar verde
  • oregano
  • sare aromatizata
  • piper mozaic proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute in sos de marar verde:

Curatam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot.
Baconul si ciupercile le taiem fasii.
Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari.
Tocam marunt mararul verde.
Punem baconul la prajit in putin ulei , adaugam apoi ceapa verde.Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile, asezonam si lasam 5-10 minute la foc potrivit, invartind in compozitie din cand in cand.
Stingem focul si adaugam ouale, casul razuit si putin marar verde.Omogenizam bine, dupa care adaugam cate o lingura din compozitie in fiecare clatita.Rulam clatitele astfel incat sa nu iasa compozitia din ele.
Ungem o forma de yenna cu unt , o presaram cu putin pesmet si asezam in ea clatitele rulate.
Amestecam intr-un bol iaurtul, amidonul, mararul tocat ramas, smantana si condimentele, amestecam pina se formeaza un sos.Daca considerati ca este prea consistent, puteti adauga putin lapte.
Rasturnam sosul peste clatitele din vasul termorezistent , presaram deasupra parmezanul, apoi il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 15 minute, dupa care servim clatitele cu sosul alaturi.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute in sos de marar verde" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca