Clatite pufoase reteta
Clatite pufoase reteta
Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor.
Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de copt si esenta de rom si obtinem un aluat grosut.
Incepem sa-l subtiem cu apa minerala.
Punem si praful de sare si gata compozitia. Lasam 30 min sa se "odihneasca".
Incalzim vasul de tuci |(v-am zis ca-l iubesc, nu? :))) ), punem o lingura de ulei, o lasam sa se infierbante bine si adaugam un polonic din compozitie, miscand cratita incat compozitia sa acopere uniform fundul vasului. Cand s-a rumenit usor, cu ajutorul unei palete, invartim clatita si pe cealalta parte.
Procedam la fel cu toata compozitia.
Umplem clatitele cu dulceata de afine, ornam cu frisca si papam.