Reteta este "furata" de la o doamna din China. Din pacate nu stiu exact cum se numeste, nu am intrebat-o :), dar este minunata. In schimb am apucat sa "deschid" clatita sa vad ce contine ;).
Din compozitia de clatite facem 4 clatite putin mai groase.
Pasta de ardei rosu punem la fiert 6-8 minute(daca sunt prospeti tocati prin masina, lasam sa fiarba cca 30 minute) si condimentam cu sare dupa gust. Inainte sa inchidem focul adaugam boia iute sau chili dupa gust si il mai lasam 2-3 minute.
Cartofii curatati de coaja si spalati ii taiem foarte subtiri (mult mai subtiri decat la cartofii prajiti), ii prajim la foc iute in tigaie cu putin ulei doar pana isi schimba culoarea.
Patrunjelul si ceapa tocam marunt.
Clatitele se ung cu sosul iute, dupa care se umple cu cartofi, patrunjel si ceapa, se condimenteaza cu putin piper, daca mai este nevoie se sareaza.