m-am inspirat de la Comanligia insa pentru ca mie nu mi-au iesit 1000 gaurele per clatita am preferat sa le schimb numele. Gand drag,Ligia! >:D
Intr-un vas din plastic mai inalt punem sarea, drojdia, praful de copt si adaugam laptele caldut. Amestecam cateva minute, apoi adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului sa nu obtinem cocoloase.
Incorporam apoi 3 pahare de gris in aceasta compozitie, avand grija sa adaugam si apa calda atat cat este nevoie sa obtinem un aluat subtire de clatite. La final adaugam 2 linguri de ulei si incingem o tigaie antiaderenta la foc potrivit spre mare.
Luam cantitatea necesara de aluat cu un polonic, cat sa cuprinda intreaga suprafata a tigaii, o intindem uniform prin inclinarea acesteia si coacem clatitele pe ambele parti.
Procedam asa cu toata compozitia.
(Reteta Ligiei spunea ca se coc doar pe o parte iar pe partea superioara obtinem muuuulte gaurele). N-a fost cazul la mine, gaurele am obtinut, dar nu suficiente, asa incat le-am copt pe ambele parti pana s-au rumenit frumos.
Mierea si untul le-am pus intr-un bol mic de plastic, l-am dat 1 minut la microunde, am topit untul,apoi am lasat amestecul de miere+unt la racorit si cca 10minute la frigider.
Cu acest amestec am uns clatitele,le-am rulat si le-am servit cu mare spor! ;)
Pofta buna!