Oare ce-o fi inauntru?
PENTRU ALUAT:
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU COPT SI DÉCOR:
PENTRU ALUAT:
Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea;
Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de clatite de consistenta unei smantani mai subtire;
Se coc foi de clatie mai mari,in tigaia unsa cu putin ulei si se pastreaza calde;
PENTRU UMPLUTURA:
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt;
Ciupercile si morcovii se scurg si se taie cubulete;
Se adauga carnea tocata si apa si se pun la fiert inabusit in tigaia wok;
Dupa 10 minute se adauga condimentele, dupa gust;
Cand carnea este facuta iei de pe foc si adaugi cascavalul ras;
MONTARE:
Pui cate 2 linguri de compozitie pe fiecare clatita si o strangi ca pe un saculet, legand cu o frunza de patrunjel;
Aranjezi saculetii intr-un vas termorezistent pe fundul caruia ai pus un strat de cascaval;
Cand termimi de montat clatitele, presari restul de cascaval si dai la cuptor( preincalzit) pentru 15 minute;
SERVIRE:
Le servesti imediat, cu smantana.
1
clatite
2
carne de pui
3
legume