Daca ar merge dupa piticul meu, toata ziua ar manca clatite. Chiar si mie mi-ar surade asa un tratament, dar cine sa le coaca? Din cand in cand insa ma pun pe treaba, si toata lumea e multumita :).
Pentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul si praful de sare iar apoi adaugam treptat laptele, apa minerala si uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam usor in aluat. La final adaugam merele curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam pana se omogenizeaza.
In tigaia incinsa punem cate un polonic din compozitie si coacem pe ambele parti cateva minute.
Pentru umplutura amestecam zaharul cu scortisoara si presaram pe fiecare clatita, apoi le rulam.
Pregatim si caramelul. Intr-o cratita topim zaharul pana cand devine auriu apoi dam deoparte, adaugam untul si amestecam. Turnam smantana in fir subtire si amestecam pana se omogenizeaza. Punem apoi pe foc si fierbem pana cand incepe sa se ingroase. Dam de pe foc si lasam putin sa se racoreasca.
Servim clatitele scaldate in caramel :).