Clatite cu gem

de Sorinnaa in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 3920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 litru lapte
  • apx 500-550 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • ulei
  • arome
  • sare
  • gem
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza  cu un praf de sare pana se albesc dupa care se adauga zaharul si se mai mixeaza pana nu se mai lasa sau se intoarce bolul si raman "lipite". Galbenusurile se freaca cu putina sare, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin pana se face o compozitie cum este smantana mai subtie. Albusurile se incorporaza in aluat, se amesteca cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza bine.

Se incinge o tigaie, se unge cu ulei de prajit. Cand tigaia este bine incinsa se toarna un polonic mijlociu de compozitie de clatite in tigaie, miscand tigaia astfel incat compozitia sa fie distribuita uniform. Se lasa pe foc mijlociu pana cand este gata pe o parte, se intoarce apoi clatita pe cealata parte. Se fac pe rand toate clatitele. Amestecam cu polonicul compozitia la fiecare clatita, daca aceasta se ingroasa mai adaugam putin lapte sau apa.

Se servesc cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piramida de clatite sau "Cusma lui Guguta"