Clatite cu dulceata

de Oana in Dulciuri, 16 Apr 2014 | 8426 vizualizari

 

De curând am primit invitația pentru o nouă provocare de la Dr.Oetker în campania "De Paște, bucătarii iscusiți sunt răsplătiți!" și am răspuns și de data aceasta cu mare plăcere!

Amintirile mele din copilărie nu miros a alivenci sau a plăcinte poale-n brâu, ca ale lui Creangă, ci a clătite. A clătite pufoase, rumene și aburinde, din care se furișa spre nările mele parfumul de dulceață proaspăt făcută într-un ceaun din curtea bunicilor mei ...

Începuturile mele într-ale bucătăriei au fost clasice. Mai întâi, adulmecatul de la distanță. Apoi, pâș-pâș, intrarea în bucătărie și studierea curioasă a ustensilelor. A urmat linsul cremelor de pe toate lingurile și castroanele pe care le folosea mama când se pregătea să ne răsfețe cu dulciuri. Și transferul de pasiune, de la mamă la fiică, pentru bucătăreală :)

Nici acasă, nici în vacanțele de la țară nu era vreun week-end fără clătite. Așa că prima dată când din mânuțele mele a ieșit ceva comestibil a fost vorba despre clătite. "Materialul" pe care l-aș fi putut strica nu era nici mult, nici pretențios, așa că m-am jucat în voie. Da, am scăpat câteva pe jos, pe altele le-am îngrămădit de-a valma în tigaie, dar pe final mi-au ieșit vreo 2-3 bunicele. Prima mea victorie în bucătărie! M-am perfecționat pe parcurs, iar acum fac des clătite pufoase, rumene și aburinde care îmi aduc în bucătărie mirosul copilăriei.

Iată și rețeta simplă și foarte ușoară:

 

INGREDIENTE

  • 700 ml lapte sau apa minerala
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr.Oetker
  • o lingurita esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri cu ulei
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulceata:

Se bat ouale cu zaharul vanilat si cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel. Se incorporeaza uleiul si apoi cate putin din laptele sau apa minerala. Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase, pana aluatul devine cremos, ca o smantana. Se adauga la final esenta de vanilie.

Se unge tigaia de clatite cu ulei si se lasa bine la incins. Cu ajutorul unui polonic se toarna compozitie in tigaie si se intinde usor pe toata suprafata, inclinand tigaia. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte, se desprinde clatita cu o paleta si se intoarce pe partea cealalta. Daca va pricepeti, le puteti intoarce prin aruncare :)

Noi le-am mancat cu dulceata de caise, facuta in casa.

TIPS-URI

1

Puteti pune in aluat si coaja rasa de lamaie, pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

17.04.2014, 10:54

Clatite am facut si eu ieri, dar de post

Oana 1

17.04.2014, 13:41

Ma bucur ca v-au placut Mai am acum si reci si sunt tare bune, ma duc sa pap una!

MIUTA 1

19.04.2014, 00:08

Ce pofta mi-ai facut!!!Arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu "Fanta" si gem de portocale (post)