Clatite cu dovlecei

de Ina in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2010 | 117548 vizualizari

 

Julie mi-a facut pofta cu reteta ei , iar Lia si mai si.... :D

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o cana cu apa minerala
  • 2 dovlecei
  • 2-3 linguri ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare, piper
  • faina  cat cuprinde, sa iasa o compozitie buna pentru clatite
  • cascaval ras sau branza rasa ( cate 2 linguri pentru fiecare clatita)
  • smantana

   

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecei:

Dovleceii se curata de coaja , se rad , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.

Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se omogenizeze.  La sfarsit adaugam  dovlecelul  bine scurs de zeama si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca.

Prajim apoi clatitele pana se rumenesc pe ambele parti.

Le  umplem cat sunt fierbinti cu cascaval ras sau branza  si cate o lingurita cu smantana , le rulam si servim.

Sursa

 

TIPS-URI

1

Stoarce cat mai bine dovleceii, in pumni

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval