Clatite cu banane si finetti

de yassmyna in Dulciuri, 1 Feb 2013 | 3775 vizualizari

 

Un deser nemaipomenit!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane medii
  • o cutie mica de Finetti
  • 3 oua intregi
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 de la o margarina de prajituri (topita)
  • 500ml lapte (incalzit)
  • faina (se adauga pana aluatul devine ca aluatul de pandispan)
  • 1 praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu banane si finetti:

Se adauga ingredientele in ordinea sus mentionata, amestecand cu mixer-ul bine, dupa fiecare ingredient in parte.

In momentul in care aluatul este gata se da la frigider cam 30 de minute iar intre timp feliem bananele cat mai subtire si se pregateste o tigaie din teflon.

Dupa ce am pus tigaia la incins cu putin ulei incepem sa turnam aluatul cu ajutorul unui polonic , peste aluat punem feliile de banane si prajim bine pe ambele parti.

Scoatem pe o farfurie , ungem bine cu finetti si impaturim clatita in 4 cu bananele la inerior si ..... POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

tigaia neaparat sa fie din teflon deoarece exista riscul de a se lipi bananele

2

lasati sa se coaca la foc mic pana ce in momentul in care scuturati tigaia ,clatita se va misca singura

3

nu turnati foarte mult aluat deoarece fiind mai gros se va mai umfla din cauza prafului de copt, turnati cat sa acoperiti suprafata tigaii

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane si finetti" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu banane si crema de alune