Zilele astea am avut mai multa treaba (inca mai am) si n-am avut timp sa pregatesc prajituri, sau orice alt desert.
Intram in sevraj daca nu faceam chiar si aceste banale dar delicioase clatite.
Cine ma cunoaste (bine :P )stie ca, desi imi place ciocolata, frisca, torturile,etc etc...dulcele meu preferat este clatita. Rasfoind brosurica Delimano, primita odata cu un set de craticioare, mi-a facut cu ochiul reteta de clatite.
Are consistenta PERFECTA compozitia facuta din aceste cantitati, asa ca va fi de acum reteta mea de baza pentru clatite.
As putea manca..cel putin 20 odata :d :)))
Nimic mai simplu!
Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute.
Dam vasul la rece pentru o ora.
Incingem o tigaie antiaderenta.
Luam cate un polonic din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana compozitia se distribuie uniform intr-un strat subtire.
O lasam la foc mediu pana suprafata clatitei devine mata, invartim cu o paleta (eu o fac si cu mana,o prind de o margine si o invart rapid)si o mai lasam 30 sec.
Punem in mijlocul clatitei o banana si rulam.
Asezam pe farfurie si turnam deasupra un sos de ciocolata obtinut din topirea la foc mic a ciocolatei cu frisca lichida (punem atata frisca cat de subtire dorim sosul ).
Soarele mi-a stricat sedinta foto :))