Clatite aperitiv cu vinete

de anca_rm in Mancaruri de legume, 28 Iul 2015 | 2958 vizualizari

 

Daca tot este vremea clatitelor pe aici , si pentru ca am si eu putin timp sa scriu retete vin si eu cu ceva .

 

INGREDIENTE

  • Pt clatite:
  • -200 gr faina de secara
  • -300 ml lapte
  • -sare roz de Himalaya
  • -2 oua
  • -1 lingura ulei
  • Pt umplutura :
  • -1 vanata mare
  • -1 fir ceapa verde
  • -1/2 ardei gras
  • -1 rosie maricica
  • -zeama de lamaie
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu vinete:

Incepem prin a pregati umplutura deoarece dureaza ceva mai mult . Vanata o spalam bine si o taiem cubulete . O punem intr-un castron si presaram cu sare . Lasam deoparte pana taiem rosia, ceapa verde si ardeiul .

Intr-o tigaie cu pereti inalti punem la incins uleiul si calim usor ceapa , adaugam ardeiul si rosiile , iar la final punem vanata (fara apa pe care a lasat-o) . Stropim cu zeama de lamaie , de la o jumate de lamaie si mai punem 100 ml lapte . Asezonam cu sare si piper , amestecam si punem capacul. Lasam sa se faca la foc mic amestecand din cand in cand .

Acum trecem la pregatirea aluatului de clatite . Intr-un vas punem ouale si le batem usor cu furculita , adaugam sare, jumate din faina si jumate de lapte . Omogenizam si adaugam restul  de faina  lapte si uleiul. Omogenizam bine .

Punem pe foc o tigaie de clatite pe care o lasam sa se incinga si o ungem cu unt sau ulei. Luam din aluat cu un polonic si turnam in tigaie . Intindem aluatul si lasam sa se coaca pe o parte , apoi intoarcem si mai lasam putin .

Luam din aluat si coacem clatita dupa clatita pana se termina aluatul  din castron .

Cand vanata s-a inmuiat oprim focul si incepem sa asamblam aperitivul .

Luam o clatita si punem in ea compozitia, rulam , punem pe farfurie si servim cu salata de rosii , sau de ce nu cu un sos de iaurt cremos .  

TIPS-URI

1

serviti cald la micul dejun sau cina

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza