Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin laptele.
Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec. La final incorporam albusurile spuma si esenta de rom si amestecam usor. Aluatul rezultat trebuie sa aiba consistenta unei smantani care curge,un aluat mai gros(dens) decat la clatitele clasice. Incalzim o tigaie si o ungem cu putin ulei.In cazul in care se intampla sa picuram mai mult ulei stergem surplusul cu un servetel de bucatarie. Dupa ce tigaia s-a incins bine, turnam un polonic din compozitia de clatite exact pe centrul tigaii,fara a nivela.
Coacem circa 2 minute, pana in momentul in care apar bule de aer pe suprafata clatitei dupa care o intoarcem pe partea cealalta, folosind o spatula. Lasam si pe partea cealalta 2 minute pana cand se rumeneste frumos.
Procedam asa pana treminam compozitia. Le-am servit cu finetti dar se pot servi cu gem,dulceata, fructe,sos de ciocolata,miere ......adica, cu ce ne place.