sosul este unul inventat de mine dar mi-a placut foarte mult.... asa ca... dau la sharuit :p hehehe enjoy!
Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat de pune faina si pesmet. Intre timp trebuie pus pe foc la incis un ceaun, sau o tigaie inalta, cu ulei de floarea soarelui (sa fie destul de mult ulei incins cat sa acopere ciupercile cand o sa fie introduse).
Se iau ciupercile una cate una si se trec mai intain prin faina, apoi prin ouale batute iar la sfarsit prin pesmet.
Se pun in uleiul foarte bine incins si se lasa pana se rumenesc. Se scot intr-o tava pe care au fost asezate in prealabil niste prosoape de bucatarie, asta pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Intr-o oala mai mica, se incinge uleiul de masline peste care se pune ceapa, taiata marunt marunt, si usturoiul, tocat foarte marunt. Se lasa pana se inmoaie un pic iar apoi se toarna iaurtul. Se pun cele 3 tuburi de branza topita si se invarte intruna pentru a nu se lipi de oala.
In momentul in care branza topita este topita in iaurt se toarna zeama de la o lamaie .
Galbenusul de ou se pune peste compozitie avand grija ca focul sa fie la minim. Se pune si lingura cu faina si se amesteca intruna pentru a nu se lipi.
La sfarsit se pune sare, piper, cimbru, busuioc si marar proaspat, tocat marunt, dupa gust.
Din 2-3 frunze de varza confectionati un cosulet pe fiecare farfurie, turnati sosul si decorati cu frunze de marar sau patrunjel.
Pofta buna!
1
Atentie cand dati prin faina, ou si pesmet sa fie acoperite bine inclusiv in caciulita ciupercutelor.
2
La sos trebuie sa aveti mare grija sa nu se prinda de oala pentru ca se poate afuma sosul.