CIUPERCUTE PANE CU SOS

de ionix in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2009 | 7019 vizualizari

 

sosul este unul inventat de mine dar mi-a placut foarte mult.... asa ca... dau la sharuit :p hehehe enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete (sa fie mai mari)
  • 3 oua
  • pesmet
  • faina
  • sare, chilli
  • ulei pentru prajit
pentru sos:
  • 250 ml iaurt
  • o ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 tuburi de branza topita (verdeata, smantana si cascaval)
  • o lamaie
  • o lingura faina
  • 1 galbenus de ou
  • o legatura de marar
  • cimbru
  • busuioc
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CIUPERCUTE PANE CU SOS:

 

  • Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit.

 

Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat de pune faina si pesmet. Intre timp trebuie pus pe foc la incis un ceaun, sau o tigaie inalta, cu ulei de floarea soarelui (sa fie destul de mult ulei incins cat sa acopere ciupercile cand o sa fie introduse).

Se iau ciupercile una cate una si se trec mai intain prin faina, apoi prin ouale batute iar la sfarsit prin pesmet. 

Se pun in uleiul foarte bine incins si se lasa pana se rumenesc. Se scot intr-o tava pe care au fost asezate in prealabil niste prosoape de bucatarie, asta pentru a absoarbe surplusul de ulei.

 

 

  • Pentru sos:

 

Intr-o oala mai mica, se incinge uleiul de masline peste care se pune ceapa, taiata marunt marunt, si usturoiul, tocat foarte marunt. Se lasa pana se inmoaie un pic iar apoi se toarna iaurtul. Se pun cele 3 tuburi de branza topita si se invarte intruna pentru a nu se lipi de oala. 

In momentul in care branza topita este topita in iaurt se toarna zeama de la o lamaie .

  Galbenusul de ou se pune peste compozitie avand grija ca focul sa fie la minim. Se pune si lingura cu faina si se amesteca intruna pentru a nu se lipi.

La sfarsit se pune sare, piper, cimbru,  busuioc si marar proaspat, tocat marunt, dupa gust.

 

Din 2-3 frunze de varza confectionati un cosulet pe fiecare farfurie, turnati sosul si decorati cu frunze de marar sau patrunjel.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie cand dati prin faina, ou si pesmet sa fie acoperite bine inclusiv in caciulita ciupercutelor.

2

La sos trebuie sa aveti mare grija sa nu se prinda de oala pentru ca se poate afuma sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "CIUPERCUTE PANE CU SOS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Adinuta 1

30.10.2009, 08:11

eu as zice ca te pricepi foarte dragut cosuletul

ionix 1

30.10.2009, 08:15

mersic... esti o dulce... pe mine ma chinuie talentul iar de cele mai multe ori arata oribil ... pfff, dar macar sunt comestibile

elena1988 1

04.03.2011, 09:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată