Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella si legume

de Panacris in Mancaruri de legume, 20 Mai 2021 | 2813 vizualizari

 

Mnooo, rețeta a venit ad-hoc. Aveam ciupercile achiziționate pentru o tocănita sau eventual ciulama, dar așa pe repede înainte s-au transformat în ceva bun :D vorba Zmeilor! ;) Mai trebuie să și mâncăm, nu nu mai fonfleuri! ;) Aaaaa, dacă stau să mă gândesc se nimerește bine și ca un preparat pentru aperitivele din colecția "retete pascale" pentru cei care nu-s prea preteni cu carnea de miel/ied ;) Zic și eu ;) :-*

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci champignon cca. 1000 g
  • Sare cu verdețuri mediteraneene cca. 1 lingură
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 1 lingură
  • Piept de pui cca. 200 g
  • Condimente pentru pui cca. 1 linguriță
  • Proscciuto 6 felii
  • Ceapă verde 2 fire
  • Roșii cherry 6 bucăți
  • Mozarella rasă cca. 100 g
  • Pentru servit:
  • Pâine feliată cca. 5 felii
  • Ulei de măsline cca. 1 lingură
  • Oregano 1 linguriță
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella si legume:

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.

Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură.

În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare aromatizată cu ierburi mediteraneene si se introduc în cuptor cca. 10 minute la 200 grade.

Între timp pieptul de pui tăiat cubulețe, se aromatizează cu mirodeniile și se trage la tigaie, rapid la foc mare.

Pentru umplutură, se taie ceapa (în special partea verde), rondele,  roșiile cubulețe și  șunca de porc, adică prosciutto, mărunt.

Se scot ciupercuțele din cuptor, se așază artistic, carnea de pui cubulețe, ceapa verde, prosciutto mărunțit, roșiile cubulețe, mozzarella rasă.

Feliile de pâine se stropesc cu ulei de măsline, se asezonează cu oregano și se așază printre ciupercile umplute.

Ciupercile umplute și pâine aromatizată se pun la cuptor cca. 10 minute, la foc mediu.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf