Ciuperci umplute

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2011 | 6339 vizualizari

 

Graţie prietenei mele Monya, am aflat de o reţetă nemaipomenită de ciupercuţe umplute, reţetă pe care v-o prezint şi vouă. E o garnitură foarte rapidă, dar mai ales foarte gustoasă, o garnitură bună pentru orice fel de friptură: de porc, vită , pui etc.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci - 20 buc
  • o ceapă medie
  • un ou
  • sare,
  • piper,
  • delikat
  • ulei de măsline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Se iau ciupercile şi se curăţă, după care se spală bine cu apă rece. Li se vor tăia codiţele, care se vor toca mărunt. La fel se va proceda şi cu ceapa, adică se va toca şi aceasta mărunţel.

Într-o tigaie, încinsă în prealabil cu ulei de floarea soarelui, se va căli mai întâi ceapa, cam vreo 5 minute, la foc domol...mai mult se va înăbuşi, aşa, niţel. Apoi se vor adăuga codiţele, gata tocate. Se va mai lăsa totul la foc încă vreo 10-15 minute. Aproape de final se va turna oul bătut spumă, lăsându-se încă vreo 2-3 minute, să se lege toată această gustoasă compoziţie.   Apoi se vor umple cu linguriţa, pe rând, pălărioarele de ciupercuţe, şi se vor aşeza, una câte una, într-o tavă.Vor fi  stopite cu puţin ulei de măsline.

Se va introduce apoi tava în cuptorul încins, în prealabil, şi se vor lăsa la foc domol, aproximativ 30-35 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite gratinate cu ciuperci si piept de pui